Småplukk til eit lite knøtt

funderer, kreerer, knipsar bilder og nyter livet

Småplukk til eit lite knøtt

Vi (les: eg) begynnar så smått å kome i reirbyggingsmodus. Det er vel ikkje så rart i og med at våren er rett rundt hjørna ;)

Av plagga her var det første eg laga ribbebuksa i Kauni (EQ og EC). Eg prøvde meg på første gang på å strikke med Magic Loop og første møte med dette garnet. Garnet er greitt nok det, men eg vart skuffa over at det var såpass mange knutar/skøyter på garnet og at eg difor måtte nøste vekk ein del garn på andre beinet t.d. Men stilig vart det jo. Og eg har igjen nok garn til nok eit lite prosjekt eller to. Garnet er ikkje så mjukt at eg vil ha det direkte mot hud – i alle fall ikkje på baby, men til ytter- eller mellomplagg passar det fint.

Ikauniribbebukse

Etter buksa var ferdig la eg opp til eit babyteppe i babyull frå Sparkjøp. Eg strikkar desse alltid av seks nøster/300 gram. Då blir dei store nok til å vere eit teppe som kan brukast i mange år. Alle mine fire ungar har fått minst eitt slikt teppe. Etter teppet strikka eg ei bittelita hue i babyull. Denne tenker eg kan vere fin å ha på baby første timane/dagane uansett årstid.

teppeoghue

I dag har eg sydd ei lita bukse med matchande hue. Størrelse nyfødd 50/60. Eg syns det meste av bukser som er til salgs i butikkane er enten i litt for stivt stoff eller med bein eller… Ein blir gjerne litt kresen av å sy sjølv, men eg har i alle fall planar om å lage fleire slike til babygarderoben. Som ein kan sjå av biletet er det full vår ute :P

elefantsett

5 Responses

 1. Marianne sa:

  Masse fint du har laget, det blir et velkledd lite knøtt :-)

 2. Ann Barbro sa:

  Herlige plagg til småknøtt :) Beundrer tålmodigheten din med de strikkede teppene – men du verden så koselig å få!
  Jeg fant ikke så mange knuter på Kauni-garnet men jeg synes at det er et litt hardt ullgarn. Måtte skylle opp plaggene jeg strikket (mye overskuddsfarge!) og gi dem en tur i litt mykningsmiddel før de ble ok.
  Foruten det så gir EQ med sine lange fargeskift veldig gøyal effekt på plaggene :)

 3. Marianne sa:

  Bare et lite tips, når du vasker Kauni i Milo blir det mye mykere. Kaunien er litt hard og ekkel fordi den ikke er vasket etter at den er spunnet, og det sitter igjen litt spinneolje i garnet :)

 4. Så utrolig flotte plagg og et fint teppe! :)
  Når ventes den lille arvingen? :)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.