«Heit i håve»

Sognamaol er ikkje alltid like lett for folk med andre tungemål å forstå, men passe «heit  i  håve» er det viktig å vere uansett dialekt.

Desse tre ohelenehuene vart til medan mine tre eldste var på bading med faren på laurdag og minstejenta sov søtt i vogna. Eg lukka alle dører mellom oss og fyrte opp Compulocken. Luemønsteret er mitt eigne og eg har her prøvd ut tre ulike variantar. Eller forresten er det berre to sidan elefantlua berre er ein mindre størrelse av Ooga booga-lua. Den rosa med paisely-mønster er ei slags oversiza baggylue. Til desse luene går det med ca 80 cm stoff.

Alle luene vart sittande på ut dagen etter prøving på dei respektive «håvene» og det tar eg som ei god tilbakemelding. Når eg først var i farten sydde eg fire luer til: Ei til ei besøkande jente og ei til lillesøstera hennar som broremann skulle på besøk til. Dei tok eg ikkje bilde av før dei forsvann ut døra men her er dei to siste eg sydde seinare på dagen. Det er nok ikkje siste lua frå denne kanten :D

Den eine lua (den minste) skal få flytte til Bergen sammen med tøflene frå sist post. Tøflene har no fått ein enkel skinnsåle under slik at dei både er sklisikre og held litt lengre.

Eg trur dette betyr at eg har kome over den tidvise vegringa mot å klippe i jerseystoffene mine! *hurra*

Om du vil ha ein kopia av mønsteret mitt på baggy huer og ei enkel forklaring på korleis eg syr dei, så kan du laste dette gratis ned i mønsterbutikken min.

54 thoughts on “«Heit i håve»”

  1. Nydelige luer, og hos oss sier vi «heit i haue», nordlending kan også være litt vanskelig av og til :) Tøflene ser veldig praktiske ut med sklisikker såle…..

  2. Flotte luer!
    Jeg har et mønster som jeg har lekt meg litt med. Men finner ikke ut av hvor stort jeeg skal tegne det til de forkjellige størrelsene.
    Ser utt til at du syr det luene ala hva jeg gjør. Men kunne du tenkt deg å dele bredde og lengde på ditt mønster hadde jeg blitt glad. fra 1 år og oppover til store barn.
    Mvh Frøken V

  3. Kjempeflotte luer. Har også prøvd meg på noen luer i det siste (bare ta en titt i bloggen), prøvd ut to ulike mønstre. Problemet er at begge mønstrene er i barnestørrelse og jeg har prøvd å forstørre de litt slik at de skulle passe voksne. Mene….min voksenlue er visst blitt ALT for stor etter en dags bruk. Er for øvrig sydd i ooga booga stoffet… Så kjekt om du deler mønster :-D

    Hilsen Janne

  4. Superfine luer – og mye annet fint du lager. Vil gjerne prøve å sy sånne luer hvis jeg hadde mønster da :-) Takk for at du deler!

  5. Ja takk til lueoppskrift og beskrivelse assa! Prøver å finne noen fine på nettet….,
    men nei! Akkurat hva jeg har sett etter!!! :-)

  6. Hei! Eg vil gjerne ha oppskrift på lue! Begynner å hope seg opp med nye syprosjekt no, men virker artig å prøve seg på lue:)

  7. Hei. Luene dine ser kjempefine ut. Gutten min på snart fem ønsker seg veldig en som ligner. Jeg er ingen racer på symaskin, og ville blitt kjempetakknemlig for både mønster og forklaring :-)

  8. Hei

    Disse luene dine var veldig fine! Jeg driver og leter etter mønster så jeg kan sy vårluer til de tre barna mine, så jeg hadde blitt ufattelig glad om jeg kunne fått både møster og forklaring på hvordan det gjøres!

  9. Googlet sy lue å kom inn på denne kjempefine bloggen din.
    Jeg har tenkt å prøve meg å sy lue for første gang. Hadde blit veldig glad om du sendte oppskrift til meg:-)

  10. Heisann,

    Fant bloggen din via The-Polkadot-umbrella sin blog. Gu saa flink du er….. Skulle oenske jeg var like flink..
    Jeg lurer paa om jeg kan faa moenesteret paa toeflene og luene dine.

    Paa forhaand Tusen Takk

    -Trine-
    Sydney, Australia

  11. Heisan.
    Jeg holder på å prøve meg fram med lue størrelser,men finner ikke helt utav det. I kveld fikk jeg tips om siden din,så da er jeg her da. Å spør så pent om du kan sende meg det.

  12. Sa jattefina tofflor! Skulle ocksa valdigt garna ha ett monster. Du rakar inte ha det pa engelska? Annars ska jag val kunna tyda norska;).

  13. Det var mye flott inspirasjon her inne på sidene dine. Kunne godt tenkt meg å prøve å sy slike luer, tenker at det er en kjempefin julegave å få. Masse barn i alle aldre i familien vår;)

    Det hadde vært kjempefint om du kunne sende meg mønster med forklaringer, jeg er helt totalt nybegynner:)

  14. Hei:)Kjempefine luer du har sydd og laga mønster til,eg er på vill jakt etter et godt lue mønster og hadde blitt veldig takknemleg hvis du hadde villa delt det med meg,har sydd ei lue i str 3-5 år men er ikkje så enkelt å få til større lue når ein er heilt fersk på søm:)

  15. Hei, jeg vil veldig gjerne ha luemønsteret ditt! Er på utkikk etter et bra luemønster til barn, og disse så veldig fine ut!

    :)

  16. Hei:) kjempefine luer:) var på S&S i dag og kjøpte stoff så nå lurte jeg på om jeg kunne få mønsteret ditt så jeg kan få laget noen luer til barna før snøen kommer:) På forhånd tusen takk:)

  17. Ååhh,så fine luer. Du er jo kjempeflink og lager til masse flott. Jeg koser meg veldig med symaskinen,men har ikke sydd så lenge,så jeg er veldig glad for slike sider som dette. Er veldig takknemlig om jeg kunne fått mønster på luene og «how to».

  18. Heisann!
    Jeg må bare si at du har en veldig inspirerende blogg!
    Jeg har sydd endel luer, men sliter med å finne en god passform på de, så jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å prøve mønsteret ditt! På forhånd, tusen takk :)

  19. Jeg er ofte innom bloggen din for å følge med på hva du kreerer. Jeg å synes luene dine er kjempefine og hadde blitt glad hvis du hadde delt mønsteret ditt.Hvor mye stoff går det med til hver lue? Jeg skjønner ikke hvordan du rekker alt du gjør, med mann og barn og hus og kanskje jobb! Jeg tar av meg hatten for deg.

  20. Eg e sambygding (utflytta, rett nok), so eg ha ingen problem med å forstao ke heit i håve betyr. Og da bør ein no absolutt vera i dessa tider.

    Likte kjempegodt nissehua di!! Har vurdert å sy til gutad`n, men bli nesten litt umotivert ao adle dessa so e over alt ti onde tredve-lappen. Men ideen om hua og skjeft i eitt va so bra!!! DA vil eg laga.

    (Når eg berre faor gjort undao ein haug med meir presserande ting – les: julepresanga so ska ti sogn…)

    Legg bloggen din på lista mi!

  21. Hei!
    Så fine luer! Så fine at jeg får lyst til å overkomme luevegringen min :) Blir kjempeglad om du deler mønsteret :) Sydde faktisk pannebånd med skjult søm i går, så jeg har trua ;)
    Ewa :)

  22. Hadde satt stor pris på en oppskrift på luene dine. Finnes det et størrelsemål for oss voksne jentene og ?

    mvh hege

  23. Så dyktig du er, har hentet masse inspirasjon fra bloggen din!! Hadde satt pris på om du kunne sendt meg mønster og forklaring på de tøffe luene!!

  24. Så flotte luer du har sydd! Hvis du har mål, vil jeg gjerne ha dem på mail, har foreløpig bare 2-3-års størrelse, og vil gjerne ha til flere størrelser. Mia

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.