Musikk Musakk

Vi har eit musikkinstrument på veg! Ein trombone!

Ikkepedia seier dette om tromboner:
«… en dings av metall som brukes til å lage lyd. Blir vanligvis gitt til små drittunger som begynner i skolekorps, så de kan plage foreldrene hjemme. Før man har lært å spille på trombonen, noe som aldri skjer, er det letteste å lage billyder. Man drar sliden fram og tilbake mens man blåser. De fleste kommer ikke videre fra dette stadiet, dessverre… » les meir frå ikkepedia om trombone.

Wikipedia framstår hakket meir seriøs og blir derfor så altfor kjedelig å sitere her. Linken om trombone er her for spesielt interesserte: http://no.wikipedia.org/wiki/Trombone

Instrumentet vi har bestilt er ein Jupiter tenortrombone. Planen er at eg skal prøve å  hente fram for lengst gløymde kunnskaper frå skulekorpstida.  Det er mange år sidan eg sist tok i ein trombone så eg reknar med at  eg blir ein grei øvingspartner for minsta som  er den som har lyst til å lære for fyrste gang. No  puggar eg notelære og prøver å hugse kva notane heiter i f-nøkkel.  Gorillafaktoren (lengde på armane i forhold til kroppslengda) er  vel omtrent det einaste som fortsatt er fullt på høgde til trombonespel.

Minsta og eg gledar oss til vi får hornet i hus og håpar dei andre i huset held ut med meg/oss til dei værste sure tonane er spelte.

5 thoughts on “Musikk Musakk”

  1. Skolemusikken vekker ingen gode minner hos meg, så mine barn blir skånt for sånt.. Men trombone er et knalltøft instrument da, sånn korps til side..

  2. Nå ble jeg skikkelig nostalgisk her. Morfaren min spilte nemlig trombone. I tillegg spilte den ene søsteren min også trobone en stund. Og når den andre spilte saxofon og de brukte instrumentene til å krangle om notestativet, så kan du tenke deg hvor livlig det ble.
    Men Basin Street Blues er fortsatt en favoritt hos meg :-)
    Jeg ønsker deg og dine en riktig god påske

  3. Gratulerer! Her i huset spelast det på ein gamal kornett, så det vert spennande når snuppa skal lære seg å både spele og gå på ein gong den neste månaden.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.