Heimelaga leikedeig.

Vi har i fleire år laga eigen leikedeig med stor suksess. Ungane elskar å leike med den, naturleg nok i periodar. Deigen er mykje mjukare enn ferdig kjøpt plastelina (og lignar kanskje heller litt på Play-Doh), Å kunne velge fargen sjølv er jo heller ingen ulempe.

Her er oppskrifta eg brukar. Den er ikkje min, men funne ein eller annan stad på den store verdensveven. Den finst i mange utgaver, men eg syns dette blir ein god og smidig deig.

  • Bland 5 dl mjøl, 1 dl salt  og 1 ss sitronsyre (frå apoteket).
  • Kok opp 5 dl vatn og bland i 1,5 dl matolje.
  • Om du vil ha farge på deigen kan du tilsetje fargepulver eller konditorfarge (gjerne oljebasert). Bland fargen i vatnet om du brukar konditorfarge, i mjølet om du brukar fargepulver.
  • Bland det våte og det turre godt saman.
  • Kna deigen saman og den er ferdig til bruk. Den er litt varm til å begynne med.

Om ein oppbevarer denne i ein tett boks kan ein ha den i mange månader. Eg trur vi har hatt ein og samme porsjon i over eit halvt år utan problem.

7 thoughts on “Heimelaga leikedeig.”

  1. Å, den oppskriften har jeg brukt mye, vi har faktisk en porsjon her som er flere år gammel. Like fin og myk, men litt av saltet har krystallisert seg. Tror jammen jeg må lage denne om igjen, minsten begynner å bli stor nok til å leke med slikt nå.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.