Forklekjole med knappeskrekk.

Eg syr dei populære forklekjolane oftast uten knapp fordi eg ikkje ser for meg at plagg pr. i dag blir endra etter som barnet veks (type flytte knappar) uansett. Evt fordi det er enklast og er er litt bedageleg anlagt ;)

forklekjole knappeskrekk1

Slik gjer eg det: Sy på eventuelle applikasjonar eller lommer først. Sy framstykke og bakstykke saman rette mot rette (eller to forstykker til vendbar kjole) som på tegninga under. Dei raude stykkene (ved A-D +E) markerer stykker som ikkje skal sys saman. Opninga ved E er vrengeopning medan A-D er der vi skal sy selane saman. forklekjole
Når du har sydd stykkene saman rett mot rett (med unntak av fargelagde bitar OG endane på selane) vrenger du kjolen gjennom opninga ved E.

Sy så selane saman rettside mot rettside. A med C og B med D.
forklekjole knappeskrekk
Brett ut begge seleendane og stryk saummonnet flatt. Vreng rettsida ut, press ned sidesaumen og brett inn saumrommet i opningane som er danna. Stryk ut saumane. Sy ei stiking rundt heile kjolen.

Du vil oppdage at denne stikinga kan sys i ein samanhengande saum – litt fascinerende i grunn. Klipp av trådendane ved endt runde og kjolen er ferdig, heilt ferdig. Ingen siste finish som manglar. Ingen knappar eller knapphol som sender kjolen i UFO-dungen.

Mitt mønster til denne kjolen i to størrelsar (74/80 og 92/98) får du kjøpt i nettbutikken min. Med i prisen får du ein lisens til å sy for salg av mønsteret.

35 thoughts on “Forklekjole med knappeskrekk.”

 1. My aunt is very interested in the apron you made and was wondering if she could get the instructions in English. Thank you for your help.

 2. Tusen takk for forklaring! No har eg akkurat laga meg eit mønster, klipt, sydd og rett og slett gjort ferdig ein kjole! Eg kan absolutt gjere forbetringar neste gong, men det ser definitivt ut som ein forklekjole. Eg har leita og leita etter mønster, men dette funka jo igrunnen bra. Takk så mykje!

 3. Hei ohelene! Fantastisk guide!

  Jeg fant på noe lurt, jeg lastet ned tegningen din, forstørret den 800 ganger i paint, la matpapir over skjermen, scrollet litt rundt, og tegnet av! Da jeg skulle sy til min snart-5-åring, forlenget jeg forkleet noe i nederkant, og vips!

  Nå ligger den i vaskemaskinen, regner med å få bilder i bloggen i morgen.

  Du er så snill som deler med oss! Tusen takk!

 4. Sååå fin assa. Er ikke mega god på symaskina. Så jeg lurer på; hvordan skal
  jeg tegne dette mønsteret…..? (Dårlig på det og…, hihi)
  Og hvordan vet jeg str…? Skal sy til en som snart er 3 år.
  Super side! :-) Og jeg vil også få til!!!

 5. Pingback: Forklekjolar

 6. Åh, dette mønsteret har jeg lett etter såååå lenge! Har bestilt ottobre 4/2004 nå etter dette tipset! Takk for god forklaring om hvordan å gjøre det enkelt.

 7. Pingback: Fiber and Art » Blog Archive » Småsøm og begynt på ny shorts til mannen

 8. Hei ! En lignende kjole sydde jeg til mine jenter når de var små. Nå er lysten der igjen og jeg ønsker å sy til de minste barnebarna. Så nå er det på jakt igjen etter gode mønster.

 9. Hei, og tusen takk for supert forklekjolemønster! Jeg skal kikke nærmere på bloggen din etterhvert, altså. Tok meg den frihet å kopiere mønsteret, og har nå laget en prøvekjole, tror den må bli i str ca dukke/ 56, ha ha:) Blogger litt om den hos meg selv, du kan jo klikke innom hvis du er nysgjerrig på hvordan den ble:)
  Takk igjen, jeg ble inspirert!

  (Bloggen min heter forresten Huset i Stien:)

 10. I håndarbeidet nr2 1980 var det mønster å bilde av en hvit kjole med broderinger (amager broderier) barnekjole, jeg har mistet det bladet, men har strykemerkene, er det noen av dere som har oppskriften? å som kunne ha kopiert det for meg, så hadde jeg blitt veldig glad.

 11. Hei! Tenk at endelig fant jeg også dette mønsteret; har i likhet med mange andre her vært på leting etter det, så takk!
  En ting jeg lurer på: Det står ingen mål – dvs f.eks. hel høyde og bredde på mønsteret; jeg skal sy til mitt oldebarn på 1 år. Kunne du kanskje opplyse meg?
  Masse gode hilsener, og flotte sider du har!
  Beate

 12. Tusen takk for veldig grei oppskrift. Lille kusine ønsker seg pippikostyme til jul, og jeg har lett overalt etter en oppskrift på forkle uten knapper. Visste det var mulig for jeg har sett noen ferdige før, men jeg forsto ikke hvordan de hadde fått det til. Nå er det bare å kaste seg rundt og sy!

 13. Kara from Louisiana

  Thank you for sharing this tutorial! I came across your post via Pinterest. I plan to make reversible aprons for my daughter.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.