Eplenikkers

funderer, kreerer, knipsar bilder og nyter livet

Eplenikkers

Kanskje ikkje akkurat rett bruk av ordet, men det var det som falt ned i hovudet som nødvendig tittel på dette blogginnlegget.

Buksa er frå eige mønster som sist, og stoffet er mønstra babycord. På denne klipte eg buksedelene 6 cm kortare på beina enn i orginalmønsteret. Oppe i livet laga eg ei linning av to stykker like breie som hhv fram- og bakstykke (bakstykket er ørlitt breiare) x 8 cm. Inne i linninga har eg ein 3 cm brei strikk som eg sydde fast på buksa sammen med linninga. På den måten vrir den seg ikkje i bruk eller vask.

Buksa gir godt bevegelsesrom til tross for at stoffet ikkje er elastisk. Eg vurderte å sy på volang eller blondekant nede, men bestemte meg for at mønsteret i stoffet var meir enn nok pynt i seg sjølv på denne.

Lengda på buksa er heilt perfekt i sommarvarmen. Kort nok til at buksa er luftig. Lang nok til at sola ikkje svir den tynne huda og til å dekke knea når småsteinar og kvistar spenner bein på vetlesysta.

Eg elskar å få kommentarar!

3 Responses

 1. Elisabeth sa:

  Nydelig fin denne buksen også. Herlig med epler på :) Ja, det kommer jo en tid da ungene helst ikke vil ha mors hjemmesydde klær på, så du får kose deg med søm til denne unge damen i noen år framover nå….

 2. June sa:

  For en fin bukse :)
  Herlig og sommerfrisk!

 3. tone sa:

  Hei – linket til forklekjolen din her : http://www.kreativnorge.blogspot.com kommer ut i morgen. tone

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.