Ullbukse med mønster

Underbetalt modell

Eg har endelig fått ferdig både mønster og ein ny prøvemodell til bukse. Her buksa på ein litt for kortbeint modell og her er mønsteret– til fri privat bruk.
(Tillegg 12.08.14 – dette er mønsteret som er vidareutvikla til Makelaus bukse som er publisert i «Handmade»)

Buksa er sydd med sømrom på ca 2 cm i sidekantar og nede og ca 4 cm oppe. Heile buksa er i ulljersey frå naturesfabrics. Kanten oppe og nede er i opprinnelig naturfarga ulljersey, men farga med KoolAid – ei blandig av blått og raudt pulver. Størrelsen er ca 80 cl. Om ein klipper 1 cm sømrom i kantane og reduserer til to cm oppe blir den kanskje rundt 70 cl.

Framdel og bakdel på denne buksa skal kvar for seg klippast ut i eitt stykke mot brett. Altså ingen søm midt framme eller midt bak.

Buksa har skikkelig god passform over tøybleiestumpen og ein breid ribb oppe sikrar at buksa ikkje siger ned. Om ein syr ribb nede i staden for berre å kante vil buksa kunne brukast lengre.

5 thoughts on “Ullbukse med mønster”

  1. Det første jeg også reagerte på er at jentungen din er blitt så fort stor! Går det virkelig an? Men når det er sagt så må jeg jo kommentere den flotte buksen som jeg la merke til etterhvert ;)

  2. Wow! Takk for det fine mønsteret! E har nettopp brukt det til å sy ei bukse for dattera mi (ut av ei gammel skjorte etter han bestefar) og den ble fin!!Endelig nok plass for tøybleiene!!

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.