Kongekjede med o-ringar.

I England kallast dette mønsteret «chain of fools» I Sverige heiter det «Stenebykjedet» og i Mexico finner du det under navnet «Inkaknute». Dette leser eg i boka Smykker du kan lage selv, av Ingrid Lie som òg står bak Smykkemakeren.no.

Eg fekk post frå nettopp Smykkemakeren i går, og eg starta med bronsetråd og o-ringar.
waieroring

Ved å rigle tråden (1 mm tjukk) opp på ein dor med rett tjukkelse (i dette tilfellet ein 3,5mm tjukk strikkepinne) blir det danna ein spiral. Når ein sagar opp denne får ein øskjen, opne metallringar som ein kan lage smykke av. Det gjekk ein del sagblad før eg forstod heilt gangen i det heile, men jammen er det moro.
kongemedo
Desse fargane er mykje meir meg enn det klare sølvet (heldigvis vart det forrige eg laga adoptert av ein kollega på jobb). I boka står det forklart prosessen med å oksidere sølv så ein kan få solvet både brunt, raudt, blått eller svart. Ikkje sikker på om eg tør å prøve meg på det (med illeluktande væsker) men spennande er det iallefall. Eg har jo tross alt naturfaglinja frå vidaregåande…

5 thoughts on “Kongekjede med o-ringar.”

  1. Så flott det ble. Jeg har også gått på smykkekurs en gang for lenge siden, og da fikk jeg forklart den teknikken. Det er skikkelig gøy! Håper vi får se noe mer du lager av den tråden.

  2. Dette så gøy ut, og så stilig som det ble!! Den turkise dressen du har sydd er også superflott – jeg kunne godt tenkt meg en slik til meg selv jeg!!!!

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.