Sy eit hårband som matchar antrekket!

English version. 

 

Av små restar av tøyet du har sydd kjole eller kanskje veske av kan du enkelt lage eit hårband som matchar. Eg oppgir mine mål som gir eit hårband til barn. Kor elastisk strikken er har òg litt å seie for kor stort bruksområde hårbandet får.

Start med å klippe til ein bit strikk (2,5 cm breid) på 13 cm, eit tøystykke på 14x44cm (til sjølve hårbandet) og eit stykke på 7,5x20cm (til å skjule strikken med). Sy ein fald på langsidene på det største stykket og sy sammen langsidene på det minste stykkene rettside mot rettside til ei tube.

Vreng det minste stykket (tuba) og tre inn strikken ved hjelp av ei sikkerhetsnål eller lignande.

Sy strikken fast i endane på tuba slik at den ser ut slik som dette:

Sy ein rynkesøm tvers over kortendane av sjølve hårbandet og rynk den sammen til dobbel breidde av strikkdelen. Legg strikkdelen rette mot rette mot enden av hårbandet.

Brett kantane over strikkdelen.

Sy fast med ein rettsøm i samme «spor» som rynketrådane. Kast over med sikksakk.

Gjenta på andre sida og vreng hårbandet med rettsida ut.

6 thoughts on “Sy eit hårband som matchar antrekket!”

  1. Så flott hårbånd!!! Skal ikke se bort fra at jeg prøver meg på dette. Må bare kjøpe inn strikk, samt finne ut av «rynkesøm» på symaskina mi. Er ikke så veldig dreven med symaskina. Stoff derimot, har jeg i STORE mengder…..
    Ha en fortsatt fin dag :)

  2. KJempefin forklaring! Følger med i blogen din selv om jeg ikke har vært så flink å skrive kommentarer i det siste! Er spent på å se hvordan hagen din blir utover våren og sommeren! God helg!

  3. I would love to have the hairband pattern in english. I made some of your leather shoes for my baby (I changed them a little bit.)

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.