Tøfler igjen

funderer, kreerer, knipsar bilder og nyter livet

Tøfler igjen

 

For fleire dagar, kanskje til og med veker, sidan skar eg opp pelsskinn til fleire par tøfler. Eit skulle vetlesysta ha, og nokre skal eg bruke til fødselsgaver. Nokre par har eg lova, og til og med ei bestilling og to her lokalt har eg tatt på meg – det som pleier ta livet av all sylyst. Men det ser ut til å gå bra denne gangen. Muligens fordi eg berre syr det eg har lyst til innimellom uansett. ;)

Eg har endra litt på designet på pelstøflene og blir meir og meir fornøgd med dei. Opprinnelig sydde eg pelstøflene med ei list rundt hælkappa og ei list over vrista. No har eg gått bort frå begge desse to listene og syns tøfflene både verkar bedre å ha på og ser mykje finare ut. Vetlesysta sine nye tøfler som vart tatt i bruk før eg tok bilder av dei er òg i det nye designet. Eg har enno masser med pels og skinn som eg håpar å kunne lage tøfler og anna moro av utover hausten når vetlesysta begynnar nokre dagar i veka i barnehagen.

Eg tenkte òg eg skulle vise fram ein genser som eg har fiksa litt på. Den kvite gensaren over er ein Nøstebarngenser, opprinneleg i str. 62/68. Gensaren hadde fortsatt god vidde og halsopninga passa, men var sørgelig kort på ermer og nede. Dette løyste eg ved å sprette opp kanten nede og sy på ein god breid ribb i ullstoff. Ermene har òg fått ribbekantar, men her klipte eg av den opprinnelige kanten då den var vanskelig å sprette fint opp. Ho brukar enno genseren med oppbrett på ermene så denne trur eg kan brukast heile sommaren (og det ser ut til å trengast med den type vêr vi har hatt til no). Merkelappen bak i gensaren har eg forresten klipt ut. Eg syns det er dumt at desse plagga som er såpass gode skal ha ein stiv kløande merkelapp i nakken.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.