Så enkelt at sjølv…

 

Når strømpebuksa er blitt for kort i beina eller berre hullete som denne prøver eg som regel å la den få eit nytt liv som stillongs. Ein liten billedserie viser kor enkelt dette er.


1. Lappe den på tær og hælar? Nei – la oss ta ein litt enklare utveg!


2. Klipp av strømpebuksa rett over hælen og klipp tåa og hælen av fotdelen slik at du har att berre det som var rundt foten på strømpebuksa. Dette er som regel ikkje hullete sjølv på ei velbrukt strømpebukse.


3. Brett stykket dobbel med rettsida ut.


4. Legg stykket rette mot rette utenpå den nye stillongsfoten.


5. Sy bråtet på med ein elastisk søm (gjerne overlock eller annan kantsøm). Ikkje dra i stoffet mens du syr. Sjølv om du har friarm på symaskina blir det finare om du syr uten å dra stoffet rundt denne.


6. Vreng fram bråtet og gjenta på fot nummer to. Ta da! Fiks ferdig stillongs klar til dyst og dei hullete tå- og hældelane frå strømpebuksa er gått rett i søpla.

Tillegg: På hobbyboden fekk eg tips om at ein kan bruke skaftet frå utslitte sokkar dersom sjølve foten er heilt øydelagt på strømpebuksa. Min erfaring er at ein kan bruke stillongsen ei stund til med denne endringa og at sokkar held det heile godt på plass.

12 thoughts on “Så enkelt at sjølv…”

 1. Sånn gjør jeg også! Hos oss er strømpebukser med fot nesten engangsvare, tror tærne gnager seg gjennom etter 2 timers bruk :)Så stillongs + sokker er veldig vanlig her….

  Ha en fortsatt god påske!

 2. Hei Ohelene! Takk for godt tips, dette må selv en lite sykyndig som meg klare å få til. For korte strømpebukser har vi skuffen full av etter en liten vekstspurt – og egentlig er det jo mye bedre med longs og sokker, om de er klamme eller våte på beina er det mye lettere å skifte et par sokker enn hele strømpebuksa…
  Hilsen Pulsatilla

 3. Hm… det där ska jag nog lägga på minnet ;) Ja, för EGEN del, hihihi… Har nog hört om det tidigare, men nu kom jag på något…
  Har några lite tjockar strumpbyxor i strumplådan som jag aldrig använder – orsak? Ja, jag HAR långa ben och det ÄR hiskligt besvärligt ibland att få dem att hamna rätt i grenen, ;) Man får hiva och dra sig blå innan de är uppe i rätt nivå, hihihi. Men, nu kan man ju ta och klippa av dem och göra leggings av dem, hm… Jo, jag tror att det är den där allra tjockaste «den» som finns att inhandla… mer eller mindre nästan som ungarnas strumpbyxor… eller som leggings ÄR idag i tjocklek…
  Eftersom de inte används i vilket fall som helst, tar plats i onödan… varför inte testa och se? ;)
  Må så gott… värmländskan… kramis och hoppas ni har en trevlig påsk!!!

 4. Har vel fortalt deg før, i sykroken, at jeg har brukt denne oppskriften din opptil flere ganger. Nå sitter jeg her og lager en stilongs à la Ohelene atter en gang, og tenkte det kunne vært hyggelig å si takk for superfint tips:)

 5. Har kasta uendelig mange strømpebukser, men det er det jo slutt på nå, genialt ned også og bruke skaftet på slitte sokker. Tusen hjertlig takk for tips.

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.