Tøysko – framgangsmåten

Her er min framgangsmåte for tøytøfler med utgangspunkt i framgangmåten for skinntøfler.  Eg anbefaler at du leser gjennom heile teksten før du begynner. Mønsterfila er til salgs på denne linken. Prisen inkluderer prisen ein lisens for ein person til å lage produkt for sal av mønsteret (ikkje inkludert fabrikkproduksjon). Du kan ikkje dele eller selge mønsteret i seg sjølv. Ta gjerne kontakt om du har spørsmål eller kommentarar til dette.

toyskoto
Klipp ut mønsterdeler til to tøfler: To av kvar del i forstoff og to av kvar del i ytterstoff. Eg har brukt bomullsstoff ytterst og ullfilt innerst. NB! Klipp litt større sømmonn på sidene av hældelane enn du ville gjort i skinn. Legg på ca 0,5cm på kvar side.

Legg innerdelar og ytterdelar av tå rette mot rette. Sy ein stikning i øverste kant.
toestikning
Vreng og press tådelene. Sy ein stikning i øverste kant. Sy òg sammen forstoff og ytterstoff med ein søm rundt den bua kanten.

Lægg hældelane rette mot rette og sy med sømrom på ein pressarfots breidde på kantane og vanlig sømrom oppe. La det stå igjen ei opning på 1,25cm på kvar side 1,25cm frå øvre kant. Dette blir opning for strikk.
heel
Klipp av hjørnene på hældelane, vreng og press. Sy ei stikning tvers over hældelane i overkant av opninga på sidene og ei stikning tvers over hældelen i underkant av opningane. Dette blir løpegang til strikk.
chasing
Tre i ein strikk på 1 cm breidde og ca 3 cm lengre enn hældelen.
heelklar
Sy sammen forstoff og ytterstoff langs nederste kant.

Montering: Start med å sy tådel rette mot rette på ytterdelen av sålen.
toemonter
Sy så hældelen på.

Brett tådelen og hældelen mot midten av tøffelen.
sole1
Nåle fast innerdelen av sålen med rettside ned/inn.
innisole
Sy rundt, men la det stå att ei vrengeåpning.
solefoervreng
Du treng ikkje meir enn ca 3-4cm åpning. Vreng skoen og sy igjen vrengeåpninga.
sewclose
Klipp hol i foret i tådelane til strikk. Vær forsiktig så du ikkje klipper i ytterstoffet. Hola er ca 1,5 cm frå øverste kant og med ein avstand på ca 3 cm.
strikkhull
Tre eine enden av strikken gjennom begge hola i tådelen (mens skoen fortsatt er på vranga) og sy den for hand sammen med den andre enden (overlappande). Klipp bort overflødig strikk. Vri litt på strikken slik at sømmen kjem inn mellom hola i tådelen.
strikkmonter
Vreng rettsida ut og gjenta for sko nummer to.

toysko
Dersom du kommenterer og skriver at dei har tilgang til føtter som kan passe (eller kjem til å passe) i desse tøflene skal du få dei tilsendt. Dersom det er fleire som ynskjer tøflene trekker eg ut ein mottakar mellom dei som har kommentert etter ei tid. Tøflene er ca 11,5 cm i innermål. Eg stiller berre eitt krav: at du har ein blogg der du kan poste bilde av tøflene når du har fått dei – med føtter inni! Å få sjå bilde av resten av barnet krever eg ikkje.

(Tøflene er gitt bort)

35 thoughts on “Tøysko – framgangsmåten”

  1. Veldig søte tøfler! :) Jeg har en liten kar med 11 cm lang fot :) Jeg har ikke blogg men en hjemmeside som kan vise tøflene på..

    Kjempebra framgangsbeskrivelse!!

    Helsing mammo

  2. Disse var kjempeflotte! Har en liten mann her som har en liten søt fot som passer perfekt inn i disse … Ha en fortsatt flott romjul og et kreativt godt nyttår..

    Hilsen Monica

  3. For noen nydelige sko,like flotte som skinnskoa du syr.
    Ser for meg min lille tanteonge i disse jeg da, bare synd jeg syr så lite selv.
    Ha fortsatt ei fin romjul og så ønsker jeg samtidig ett riktig Godt Nyttår.

  4. Disse var jo bare helt nydelig, etter 10 min desperat leting etter målbånd brukte vi eldstemann sin skolelinjal og kom frem til et lillesnuppa har føtter som er 11,2 cm så og du plukker ut oss så skulle de sitte som støpt tenker jeg.
    Skal forresten tipse min sy-glade tante om bloggen din, om hun da ikke allerede har funnet frem til den.
    Ønsker deg og dine et riktig godt nytt år :-)

  5. So de va datte du treingde maol te her i haust! Nai so fine tøfla! Ja da mao eg sei! Eg ha føte og eg ha blogg! Lukke te me trekninga! Vil og få ynskje deg eit riktig godt nyttaor!

  6. Tusen takk for at du deler med oss, det setter vi stor pris på… jeg skal jo bli bestemor for aller føste gang og kunne veldig gjerne ønske meg disse flotte baby skoene som du har laget … Ønsker deg og dine en fortsatt flott romjul .. fra babsy m/fam.

  7. Tusen takk for at du deler mønsteret ditt med oss. De var veldig søte. Jeg kan nok ikke skryte på meg noen sykunskaper så jeg ville blitt veldig glad om jeg var den heldige som fikk disse fine skoene. Jeg har blitt gammeltante til verdens søteste jente og moren er bare 16 år så jeg hjelper henne gjerne med det som trengs når en har en liten baby.

  8. De var supersøte, Ohelene. Jeg har dessverre ikke noen som kan passe noe sånt før tidligst uti juni engang, men du har jo masse flotte kandidater her, så jeg regner med at du finner noen søte små føtter å ha de på.

    Ha ei flott nyttårshelg.Klem

  9. Ã…h, så snill du er som deler.
    Kanskje dette er noko for meg å prøve meg på.
    Har jo ei lita prinsesse på Sandane som kunne ha
    brukt for nokre sånne ja.

    Ha vidare ei fin romjul. :)

  10. Hei. Så fin tutorial du har laget. Bra! Har veldig lyst til å si disse jeg også.

    Har tilgang på to sett med små føtter. Den ene karen ble født i november, neste baby ventes i januar. Ikke mine, men min manns søskenbarn som nettopp har fått og som venter.

  11. Du er bare en ener for deg selv du Ohelene! Nydelig tøfler du har sydd. Likte veldig godt fasongen og fargene i de. Har ei lita snuppe som jeg tror de vil passe perfekt på ;) Takk for at du deler mønsteret med oss. Kanskje jeg prøver meg en gang selv også. Ha ei fortsatt god jul!

  12. Tusen takk for mønsteret til flotte babytøfler :O) Det er ikke første mønsteret du har laget som jeg har tatt vare på! Ser det er mange som har lyst på tøflene, meg inkludert. Fikk jo en skjønning noen dager før jul :) Men med tutorialen din burde jeg kunne klare å sy den selv hvis jeg får tiden til det :o)

  13. Kjempeflott oppskrift!
    Du er råflink!!!

    Mi lille tulle hadde nok fint passet disse skoene ja ;-)
    Blogg har jeg ja, så blider ville blitt vist og link til siden din :D

  14. Tack fær instruktionen! Precis vad jag behæver snart.

    Det enda jag tänker skulle vara bra att gæra annorlunda är att klippa hålen fær gummibanden innan man syr ihop delarna så slipper man risken att klippa även i yttertyget. Och så har jag funderat på att sy det som knapphål då jag är lite rädd att mitt tyg fransar sig.

  15. Så søte tøfler!

    Jeg må bare si at bloggen din er kjempefin! Og du er veldig grei med oss andre; med tanke på å ikke bare dele mønster men også fremgangsmåte.

  16. Pingback: Sy läderskor/tygskor till baby/småbarn – Tails and yarn

  17. Hei! Akkurat oppdaget og bokmerket deg, gleder meg til kvelden kommer og ungene er lagt, da skal jeg gå litt dypere til verks! Tøyskoene har jeg veldig lyst på mønsterfilen til, om du deler…
    Hilsen fra Ine

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.