Magisk flette

funderer, kreerer, knipsar bilder og nyter livet

Magisk flette

Har du nokon gang prøvd teknikken hemmelig eller magisk flette? Av ei remse med skinn kan du lage enten bokmerke, armband eller kanskje til og med til eit belte eller hundehalsband. Dette er relativt enkelt å gjere om du kan flette vanlig, det einaste som er skilnaden er nokre enkle vriar innimellom mens du flettar.

Eit armband t.d. lagar eg av eit emne som er litt breiare enn det eg vil ha det til slutt, og i alle fall 1 cm lengre enn det eg vil ha det. Eit breidt emne «stel» meir av breidda fram til ferdig produkt enn eit smalt emne. Litt vanskeleg å gje ein eksakt mal på dette. Til meg sjølv ville eg brukt 22 cm x 1,5 cm breidde for å få eit ferdig armband på ca 21 cm.

Del remsa i tre like delar på midten men ikkje heilt ut i endane. La det stå igjen så mykje du treng til å knytte, sette på spenner eller kva som passar til ditt produkt.

Eg har teikna korleis magien går føre seg i hemmelig/magisk flette i ein nedlastbar pdf her:
hemmelig

 

eller du kan sjå på denne videoen på Youtube:

Det går òg an å flette med fem «trådar». Då må du endre på kor tid og kor du smetter enden gjennom og litt på sjølve flettinga. Om du er nysjerrig på dette kan du sjå på denne:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.