Litt småsøm

funderer, kreerer, knipsar bilder og nyter livet

Litt småsøm

Vetlesysta er blitt fem månader straks og tida nærmar seg då ho kan sitte med matbordet som andre folk. Tripp-trapp-stolen er stilt inn til henne alt og her om dagen fekk eg sydd ferdig puta til den. Stoffet meinar eg er frå Stoff og Stil, og eg syns det passa godt her. Reint sånn bortsett frå at kvitt på ei pute ved matbordet er å be om vaskejobb. Eg sydde ein ekstra skinnstropp til stolen i kvitt skinn som skal høyre til. Eg må nok sy ei pute (og ein stropp) til som vi kan ha når det eine settet er i vask. Det bør gå litt raskare å sy det neste når eg først har laga eitt.

Eldstejenta fekk seg ein bamse før skulen slutta i vår og med farsotten onepiece gåande vart det naturleg at eg spøka med at ho burde hatt ein onepiece ho òg (det er ein ho-hund må vite). Eldstejenta tok det slett ikkje som nokon spøk og eg fann fram ark og måleband og laga mønster til dressen. Litt ekstra å tenke på når det er til ein hund i forhold til eit menneske – hull til hale og øyrer for eksempel – men vi fekk det til til slutt.

Med ein onepiece ferdig og vist fram i bursdagsselskap her i huset, vart det nokså klart at det var fleire i klassen som hadde samme bamsen. Samme bamsen, men naken. Og når ein først har laga eit mønster klart og stoffet er i hus (her brukte eg ei bukse eldstejenta ikkje ville ha) er det rimeleg raskt å sy fleire like ting. Så denne som går som bursdagspresang i dag:

Eldstejenta sin hund sit modell. No blir det spennande å høyre kor mange like bamsar det eigentleg finst i 5b…

One Response

  1. mimouna sa:

    Fin stolpute, men onepiecen var jo bare herlig! Hull til hale og ører, hihi! *fnis*

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.