Pysjamaspose

Pysjamaspose kan vel forresten vere noko heilt anna enn dette når eg tenker meg om – ein pose til å ha pysjen i. Men dette er altså ein pysj med pose i staden for bein. Eg har brukt eit mønster til omslagsjakke som utgangspunkt øverst og endra litt på det. Håpar det blir eit praktisk plagg sjølv om det ikkje er opning nederst. Det kan eg evt. endre om det visar seg å vere nødvendig. Evt. sy ein til…
pysjpose
Posen/pysjen er sydd i ullstoff frå naturesfabrics. Skikkelig mjukt og godt. Eg har òg sydd eit par ørsmå vottar etter modell frå nokre eg kjøpte ein gang frå Ullrik (men som no var hullete etter oppbevaring frå sist gang dei var i bruk). Eg tenker dei skal få bli brukte med saumane ut for å vere mjukast mogeleg.

13 thoughts on “Pysjamaspose”

  1. Dette var lurt :D
    Eg kjøpte ein liknande når eg hadde nyføddbaby ..Det var pysj / kjole som eg berrre snørte saman nederst ved beina:) det er jo ein lett måte å gjer det på visst ein vil komme til bleiene lettare .. mine ungar spenner av seg dyna heile tida så det er godt med pose :)

  2. Dette minner meg om noe mamma kalte for løyert når vi var små, men hun hadde laget de som et slags stort kjoleforkle som overlappet bak, og så knøt hun det opp og rundt ungene.
    Ble på en måte en slags pose.
    Vet at jeg har tatt vare på noen av de, men de er pakket ned. Så jeg har ikke mulighet til å finne de frem nå å ta bilde av de.

  3. Har også hatt en slik sak, men den var nok mer slik som Marie sier ovenfor her, at den var som en nattkjole som ble snøret sammen nederst.
    Nå har jeg gitt den videre til et søskenbarn :)

  4. Hei, jeg linket til deg i mitt siste innlegg (prøver å lage en forklekjole)
    Håper det er ok.
    Jeg har forresten funnet mye inspirasjon og informasjon på bloggen din, takk for det :)

  5. Hugsar me hadde noko slikt i familien også. Det var knyteband i sidene. Desse vart knytte i sprinklene, så ikkje ungen skulle rase for mykje rundt i senga utan dyne. Synest din er meir sympatisk :o)
    Husflidsårsmøte i helga?

  6. Den så god ut! Må lage noe lignende selv. Lillegutt sparker bare av seg dyna for tida. Av en eller annen grunn får jeg aldri somla meg til å komme i gang med det prosjektet. I morgen, i morgen… :)

  7. Å, slike sydde jeg mange av til mine 2 for over 20 år siden :D Vi kalte dem «buller» etter nevøen(?) til Skipperen som kryper rundt i en rosa slik. Kjempepraktiske plagg!

  8. Vil bare takke deg for den fine beskrivelsen om forklekjolen jeg fant her hos deg.
    Det ble mye bedre uten knapper synes jeg og så artig med den siste stiklingen som er helt uavbrutt rundt hele!
    Blir nok flere slike her!

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.