Eg er nok litt gal…

funderer, kreerer, knipsar bilder og nyter livet

Eg er nok litt gal…

…iallefall etter eigen standard. Eg vurderer nemlig seriøst å bruke tøybleier til babyen. Eg har sydd nokre alt-i-eitt (AIO) bleier litt sånn for å sjå kva det går i, men tenker å prøve brettebleier med ullbukse utenpå til å begynne med.

I går kveld fann eg fram noko lanolingarn (Nøstebarn?) som eg hadde liggande og strikka ei ullbukse etter mønster frå nettopp Nøstebarn. Ei veldig rask bukse å lage så eg er i gang med ei til, men den prøver eg å strikke med heile buksa i ribbestrikk. Eg strikkar begge i den minste størrelsen. Om eg har garn igjen når sjølve buksa er ferdig skal eg strikke på nokre korte føtter òg.

trekantbukse

Snor i buksa får kome seinare når eg ser om eg har garn igjen av dette garnet eller om eg må finne eit anna alternativ. Silkeband t.d. Babyteppet er òg ferdig, men tubesokkane sliter eg litt meir med. Litt kjedligare å strikke og så krev det litt meir konsentrasjon enn eg ofte har på trøytt kveldstid.

8 Responses

 1. Therese sa:

  Ja, du er gal!!!
  Men de var veldig stilige da!

 2. Helene sa:

  Neida, du er ikke gal :P

  Har brukt gammeldagse brettebleier til mine to jeg, og det går helt fint. Syns det er mye eklere med engangsbleier med «innhold» som ligger og slenger. Noen flanellsbrettebleier, gasinnlegg, rispapir og ullbukser er alt du trenger! Lykke til :)

 3. Helene sa:

  Glemte å føye til – en god del av bleiene til mine små var slike jeg selv brukte en gang i steinalderen. Er ikke DET miljøvennlig så vet ikke jeg :P :P
  *glorie*

 4. Elisabeth sa:

  Herlige og fargerike tøybleier. Håper virkelig at disse er gode å bruke, det bør de være så fine som de er. Tøybleier er garantert best for huden til de små, jeg kom meg bare aldri så langt at jeg brukte det til mine unger.
  Enig i at tøybleier med ullbukse utenpå blir mest praktisk og mykest den første tiden. Det blir nok så bra så :)
  Super ullbukse også, disse fra Nøstebarn ser så gode ut og holder nok stumpen tørr!

 5. sol sa:

  Man er da ikke gal fordi man bruker tøybleier. Lille Ville har brukt det nesten hele tiden, men vi har stort sett brukt lommebleier (Fuzzi bunz).

 6. Linda sa:

  Du er IKKE gal – bruker selv tøybleier til nr2, og når nr 3 kommer til sommeren skal den også få tøybleier på stumpen.

  Skikkelige fine bleier du har laget – flink du er!!

  Tips: jeg syns det er best å ha litt bein på ullbuksene, så unngår du lettere lekkasjer

 7. Vera sa:

  Så bra at dere tenker på å bruke tøybleier! Det er jo bare topp! Vi har brukt det på alle våre tre og det er mest gøy med tøy til sisteman som er akkurat blitt 2 for nå er det jo kommet så mye fantastisk fint på markedet! Og utrolig fine stoffer en kan sy selv av. Så det er bare å satse på det! Kjempe fine bleier du har sydd og ullbukser du har strikket :) Bare bli med på tøybleieforum så finner du masse inspirasjon og råd til riktig bruk av tøybleier så lykke dere ;)

 8. Guromor sa:

  Bleier av ty er supert; sistemann har fått spedd på med nokre nye, etter to brukarar før!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.