Å sy ei strikkeveske – del 1 (Making a knitting bag – part 1)

funderer, kreerer, knipsar bilder og nyter livet

Å sy ei strikkeveske – del 1 (Making a knitting bag – part 1)

Dette bildet viser dei ulike delene i veska. Ytter og innerstoff og fôr er klipt ut i identiske delar (dvs. eg reinklipper dei like etter at lommer og diverse er satt på).

Som du ser er innerdelane her ferdige med fôr og lommer – klar til å bli satt sammen. Starten og ein nærmare kikk på lommene eg brukar får du ein annan gang.

Ytterstoffet blir klargjort på samme måte med lommer, men uten fôr  (veska blir finast med foret fast på innerstoffet). Eg startar med å sy sammen dei største sidene og bunnen samt hankar når hankane skal vere på sidene.

Ytterstoffet har del(er) til hank(er) i tillegg til dei andre delene som er inne i veska. Når du skal berekne stoff må du hugse på det. I tillegg brukar eg litt stoff til lommer både utenpå og inni som du kan sjå.

I use identical pieces for the inner and the outer part of the bag. Even the webbing is the same size. Anyway it is similar sizes after I cut everything clean. I usually cut the pieces clean after attaching the pockets. 

Here you can see the outer part just missing the narrower sides. I use this way of assembly when having handles on the sides.

More to come… 

4 Responses

 1. Nina sa:

  Oi! Spennen, her følger jeg nøye med!
  Riktig god helg hvis jeg ikke «stikker innom» i morgen :-)
  Hilsen Nina

 2. Jøje meg så mange deler. Det må være en kjempejobb å sy disse. Men så blir de fine også, da. (Gleder meg til høsten, jeg)

 3. Bente B sa:

  Så kjekt med en fremgangsmåte sånn i tilfelle man får lyst til å prøve seg :o))) Veska er jo veldig praktisk, men jeg tror vel det blir til at jeg må få noen til å gjøre dette FOR meg, he he!

 4. Kamille sa:

  Ojojoj! Nå ble jeg glad, ei slik veske har jeg lyst til å lage. Venter spent på fortsettelsen. Spørs bare om jeg må forenkle den en smule, for å komme meg i mål med et slikt prosjekt.

  Et lite spørsmål fra en jomfru-sydame. Hva bruker du som fôr?

  Ha ei fin-fin helg! :)

Comments are closed.