Plantebyttedag

I går var det den årlege urte- og staudedagen ved det lokale museet. Hagelaget der eg er medlem arrangerer samtidig plantebytte for alle som ynskjer (og som ikkje har brunsniglar i hagen sin). Eg hadde med 9 ulike planter i litt fleire potter (fleire eksemplar av nokre) og kom heim med mange nye planter. Ei kjøpt og resten bytta! Treng eg seie at eg var strålande førnøgd.

Eg bytta bort:

Fjellflokk
småhjarte
tidløs/naken jomfru
gullkorg
aurikkel
iris
Ei blålilla som eg ikkje hugsar navn på og ei plante som dannar små puter som eg heller ikkje hugsar navnet på. Planta på bildet hadde eg ikkje med for den er eg usikker på om er ein kultivert eller ukultivert plante. Fin og villig er den iallefall.

Dei nye plantene mine er:

Gul lerkespore
To ulike liljer (ei blå og ei guloransje)
«Kyss meg over gjerdet» /Gul solhatt
Bergknapp (hadde eg denne frå før tru?)
Kosakkveronika
Fleire ulike knollar med jordskokk
Agurkurt
Tomat (Super sweet)
Fagerklokke
Rosestorknebb

Den eg kjøpte var ein fleirårig nellik som skulle vere frå Pasvik. Skulle vel klare klimaet her hos meg på 300 moh får ein tru.

I attended a plant-trading day yesterday. I got 11 new plants. Traded and bought. I didn’t trade the one on the photo as I don’t know wether it is a garden plant or one from the forest.

3 thoughts on “Plantebyttedag”

  1. Plantebytte er smart. Jeg har ikke turd pga. av noen steder i området er det Iberiasnegler – og det vil jeg ikke ha :o( Så har jeg begynt å abbonere på et nytt(?) hageblad. Masse inspirasjon!

  2. Er i ferd med å anlegge et digert staudebed i hele skråningen nedenfor huset vårt… Gleder meg til å fylle det med godsaker, og plantebytte ville jo vært en god idè. Heldig du som er med i et slikt hagelag. Bor du så høyt over havet som 300 meter? Det merkes nok sikkert på plantene, men godt stell kan nok veie opp for det:) Ha en fortsatt koselig vår med hagearbeid og håndarbeid….

  3. Sikkelig fin og variert blogg du har laget her. Har sett at du har samme hobbyene som meg, det var artig.

    Har tatt opp igjen syinga forrige veke. Så no har det blitt produsert tre store bagger og en kolasj laget av donri ,duker på kjøkkenbenkene og en pose til round robbin som quiltelaget har startet. Leverte et midt stykke på møtet i februar og får det igjen februar 2008, da har alle sydd på stoff etter mønstret. Det skal bli artig å åpne posen med teppet mitt i februar og se hva dei andre har gjort ut av det.

    Håper våren kommer snart, snøklokkene og hestehoven har kommet selv om vi dei siste vekene hadde minusgrader på rundt -10. Håper på at julerosene kommer snart.

    Liker godt å ta bilder, investerte i digitalt speilreflekskamera og en annen verden åpnet seg. Mye nytt å sette seg inni men tar en ting om gangen. Har også blitt medlem i en nyopstartet lokal fotoklubb, snart så det blir laget egen web side så bildene våre kan ligge på. Det skal bli spennende fremover, spesielt siden jeg ble valgt til leder, lurer på kossen det vil gå?

    Små vårfonemmelser fra Oddrun

Leave a Comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.