To blog or not to blog

funderer, kreerer, knipsar bilder og nyter livet

To blog or not to blog

Eg har kosa meg med blogging frå eg starta i 2004. Før det hadde eg laga ulike eigne heimesider i ca fire år. HTML-koding og full pakke. Sjølv om blogginga går litt opp og ned i (u)takt med kor travelt det er på andre frontar, føler eg aldri at har latt blogginga gå på bekosting av RL.

No er eg (igjen?) inne i ein liten bloggeblues. Mange kommentarar har eg aldri fått, så det har ikkje så mykje med det å gjere. Likevel føles det innimellmom litt sånn feilplassert å blogge på nett sidan det nettopp er få som viser at dei leser bloggen. Kanskje hadde ein lukka blogg gjort nytten enten på eiga maskin eller passordbeskytta på nett til deling med spesielt interesserte?

Er det rom for bloggar som har dvaleperiodar? Er det rom for bloggar som ikkje har layout og bilder som eit ukeblad eller ei proffesjonell heimeside, eller blir desse totalt uinteressante og rett og slett for «dårlige»? Eg veit jo sjølv om bloggar som etter ei stund blir uinteressante fordi dei aldri kjem med noko nytt eller berre er reine produktgalleri.

Slik eg ser det har eg fleire mulige retningar:
a) fortsette som no – dvaleperiodar innimellom – blogging i eit varierande tempo – ditto varierande bildekvalitet og tekst etter det eg har tid til
b) passordbeskytte sida eller legge den på lukka område/evt. eiga datamaskin – gjere den meir personleg og inkludere historiar og bilder om familien og blogge meir bilder, som ofte er av ungane og private motiver
c) stoppe heilt med blogginga
d) prøve å strekke meg etter dei proffe blogga(ra)ne, bruke meir tid på bilder og tekst og blogge oftare
e) ta det som det kjem ;)

Eg er ikkje ute etter smiger eller smisk, kun ærlige tilbakemeldingar. Kva er di meining?

13 Responses

 1. Merete sa:

  Følg hjertet! Sommeren er forresten en av de tunge tidene for bloggere, sikkert fordi det ikke brukes så mye tid foran skjermen som vinterstid, og det blir plutselig et ork å skulle taste noe på et tastatur.

  Når noe blir burde-byrde som en så treffende kalte det, så er det lov å tenke seg om og ta en pause. Jeg foretrekker jo at du blogger videre til høsten åpent, sånn rent egoistisk så jeg kan få følge videre, og RSS-feeden min vil sladre når du starter igjen. God sommer!

 2. Trinepine sa:

  Håper du fortsetter som nå.
  Synes bloggen din er kjempe innspirerende, og har stor glede av å følge deg.
  Du kan jo ta en sommerferie fra bloggingen, og se om du vil starte opp igjenn til høsten?
  Ha en fin sommer!

 3. Elisabeth sa:

  Du bør fortsette som nå, og det er vel antagelig alternativ a. Jeg blogger etter alternativ a, føler slett ikke at antall kommentarer eller varierende bildekvalitet skal være avgjørende for min blogging. Det er nok veldig mange som leser bloggene våre, men ikke mange som kommenterer. Synes ikke det er så viktig å være «populær», for om vi avslutter bloggingen vil vi uansett bli savnet av noen :)

  Lykke til med valget!

  • Heidi sa:

   Jeg er veldig enig med siste som skrev her. Jeg gjør det samme, blogger etter alternativ a, jeg legger link på facebook, for familie og venner der når jeg har laget nytt innlegg. Og vet de er og leser, og setter pris på bloggen Men det blir ikke mange kommentartene av det :-) Unntatt når vi møtes, uten nett :-)
   Jeg synes bloggen din er veldig inspirerende og fin, har fulgt med deg en stund, men er dessverre ikke like flink til å kommentere alltid, men koser meg med å kikke, lese, og bli inspirert her inne hos deg. Jeg er ganske fersk på både blogg, og med symaskin. og koser meg derfor med inspirasjon og ideer her inne hos deg
   Klem

 4. Anna GL sa:

  Nå har jeg ikke lest hva de andre har skrevet, men jeg leser når du kommer med nye innlegg – for jeg bruker Bloglovin» til å følge alle blogger.

  Jeg er også veldig sånn at jeg ikke vet om jeg skal blogge eller ikke, fordi jeg ikke føler at folk leser den. Jeg tror folk flest har litt høye krav til seg selv om kommentarene sine. Jeg ser jo at antallet treff på bloggen øker jevnt og trutt

  Man må vel bare finne ut med seg selv om det er verdt det for sin egen del eller ikke. Lykke til hvertfall! Og så skal du vite at jeg hverfall er innom og leser innimellom. :)

 5. Tonje sa:

  Enig med Merete – følg hjertet!

  Det er nok ganske mange av oss der ute som enten a) ikke har så mange som kommenterer på bloggene våre, og som b) kanskje ikke er så flinke til å legge igjen et par ord når vi har lest et innlegg. For en eller annen grunn virker det som om det er lettere å legge igjen et «Like» i Google Reader (som jeg bruker) – samtidig som jeg burde skjønne snart at det ikke gir samme type tilbakemelding (eller følelse hos bloggeren) som en kommentar gir. Kanskje det er mange iblant oss som trenger et lite spark og bli flinkere til å legge igjen et ord-spor etter oss?

  Uansett, du er flink og inspirerende! Og jeg håper du fortsetter med åpen blogg. :)

 6. Så fint å lese noen ærlige tanker om det å blogge! De hadde jeg aldri fått lese om du bare blogget på maskinen din;)

 7. lise sa:

  Så klart du skal fortsette! Og det er lov til å ta pauser og ferie og all slag .

  Jeg koser meg med bloggingen, men siden jeg visstnok har strikkepause, så blir det ikke mye av sånt. Det får vær så god være greit.

  Fortsatt god sommer, og stor klem!

 8. AnnetteK sa:

  Jeg leser bloggen din gjennom Google Leser, er nok ikke så flink til å legge igjen kommentarer alltid.
  Følg hjerte og gjør det som er riktig for deg, men slutter du, vil du bli savnet ;)

 9. Kristin Bodin sa:

  Hei!
  Det er første gang jeg kommenterer på bloggen din, og etter å ha lest dette innlegget tenker jeg på hvorfor… Det har seg nemlig sånn at jeg har fulgt med deg siden jeg fikk øynene opp for bloggverdenen for trekvart år siden. Har lest hvert nye innlegg, tittet på innlegg fra før jeg begynte å følge med, fått inspirasjon fra bilder og prosjekter du har blogget. Og altså aldri kommentert. Og nå er jeg litt flau over det, men jeg har liksom ikke tenkt at det ville bety noe større fra eller til for deg. Jeg synes også det er litt knotete og vanskelig å vite hva jeg skal si og sånn, og så har jeg alltid litt liten tid, og så blir det bare til at jeg leser, koser meg med det og så går videre. Og siden jeg ikke blogger selv har jeg heller ikke tenkt over hvor godt det er å få tilbakemeldinger på det man gjør…selvfølgelig er det sånn for dere bloggere også!
  Nå skammer jeg meg altså over å ikke ha sett lenger enn min egen nesetipp, men jeg lover at jeg skal bli flink heretter og gi et lite pip tilbake!! Hååååper du ikke slutter å blogge altså!
  Klem fra KristinB :-)

 10. Ingrid sa:

  Det finnes periodebloggere, og så finnes det periodelesere. Jeg surfer innom bloggen din med svært ujevne mellomrom og koser meg med det jeg leser. Om det er ett eller ti innlegg siden sist.
  Nå ser jeg jo at du har fortsatt etter at dette blogginnlegget ble posta, men jeg vil gjerne si, jeg også, at jeg håper du fortsetter. Bloggen er inspirerende og koselig og vil bli savna om du velger å gi deg.

  God helg til deg og dine :)
  Ingrid

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *